CAT  |  ESP  |  ENG  |  FRA
Notícies
9a Fira Mercat Modernista
16/09/2016  Al centre del poble
9a Fira Mercat Modernista
16, 17 i 18 de setembre de 2016

flyer fira modernista - 2016Al setembre a Canet de Mar des de fa nou anys, tenim una cita amb la història. El nostre passat ens espera per recordar com van viure els nostres avantpassats. Reviurem quines inquietuds els movien i què els interessava.

Canet es vesteix de modernisme i s'endinsa en aquella època amb actuacions, exposicions, teatre, gastronomia, artesania, conferències, joc de pistes interactiu-El Griu de Canet. Reminiscències dolces d’un temps on la vida passava amb un altre ritme, amb passejades pels carrers portant  para-sols i barrets i amb converses a la vora del foc, però també amb la crida a la feina a través de la sirena de la fàbrica i les llargues jornades laborals.

La temàtica d’aquest any serà La grandesa de la gastronomia del Modernisme. Aquest any Catalunya ha rebut el títol de Regió Europea de la Gastronomia 2016 que reconeix la qualitat del nostre patrimoni agroalimentari i turístic. És per això que s’ha escollit com a tema central de la 9a Fira Mercat Modernista la gastronomia. La gastronomia, fins fa ben poc, s’ha vist com un art secundari on privava més la necessitat de nodrir-se que el gust de fruir-ne. Però el cert és que durant l’època del modernisme es va viure un moment d’or comparable al que va tenir l’arquitectura, la pintura o la literatura. A finals del segle XIX es va unir la tradició francesa culinària amb les receptes catalanes de tota la vida. En aquell moment van néixer i consolidar alguns dels plats més típics de la nostra cuina actual com el fricandó, l’escudella i carn d’olla, la botifarra amb seques, el suquet de peix o l’arròs a la cassola.

Com a cloenda de l’acte inaugural tindrem la Nit de tapes i varietés on es podran degustar tapes de l’època i gaudir d’un espectacle de varietés tal i com es feia a principis del segle XX amb números de malabarisme, ball, música o escenes còmiques.

Com cada any, per aconseguir la recreació de l’ambient modernista, es necessita la implicació ciutadana vestint-se de l’època, dels comerços col·laboradors decorant els establiments,  dels establiments de restauració oferint plats de l’època i de les entitats i associacions organitzant activitats que dinamitzin la Fira.

Les reserves de les visites al Castell i les rutes guiades es podran fer a partir del dia 1 de setembre a l’Oficina de Turisme.
 


Esteu tots convidats a participar i gaudir de la 9a Fira Mercat Modernista de Canet de Mar.

Us hi esperem!

Ajuntament de Canet de Mar     European Region of Gastronomy

© Ajuntament de Canet de Mar | Avís legal | Crèdits
Costa Barcelona + Catalunya Turisme

Costa Barcelona Maresme (Consorci de Promoció Turística Maresme)
SEGUEIX-NOS A:

   Facebook Canet de Mar Facebook
   Twitter Canet de Mar Twitter
   Instagram Canet de Mar Instagram
OFICINA D'INFORMACIÓ TURÍSTICA

Casa museu Ll. Domènech i Montaner
Xamfrà Rieres Buscarons i Gavarra
08360 Canet de Mar. Barcelona
Tel. +34 93 794 08 98
canet.turisme@canetdemar.cat