CAT  |  ESP  |  ENG  |  FRA
FIRES > FIRA MODERNISTA

Propera edició : 14a Fira-Mercat Modernista de Canet de Mar

16, 17 i 18 de setembre de 2022

 

 

Benvinguts i benvingudes a la 13a. Edició de la Fira Mercat Modernista de Canet, prevista pel cap de setmana del 17, 18 i 19 de setembre de 2021.

Malgrat la complexitat de la situació i que som conscients de que no podrem oferir el mateix format que en edicions anteriors, pensem que malgrat aquest any sigui un any d’impàs posarem tot el nostre esforç en intentar que, respectant les limitacions i restriccions que implica la situació actual, l’edició d’enguany sigui una bona experiència i faci gaudir a tothom, ciutadans i visitants. Però per aconseguir-ho serà necessari poder comptar amb la vostra participació i implicació alhora de organitzar i planificar activitats o ambientar els diferents espais, ja que sense vosaltres la Fira no seria possible. 

Aquest any reprendrem el tema que va quedar pendent l’any passat i la temàtica entorn la qual girarà la fira d’enguany serà “La Fotografia i el Modernisme”.

A l’època modernista la fotografia comença a ser un mitjà d'expressió artística i un mitjà per captar la realitat social que s'estava produint en aquell moment. Els retrats idealitzats de principis de segle, amb enfocament suau, il·luminació tènue i manipulació dels negatius, buscaven crear l'efecte que la foto és una extensió de la pintura. Els fotògrafs comencen a tenir un interès públic i les seves obres es veuen projectades i publicades. L’evolució de l’estudi fotogràfic va anar paral·lela a la de la innovació tècnica i a la importància que la professió de fotògraf va anar adquirint en la societat.

Altra figura molt popular a l’època va ser el fotògraf minutero que es podria trobar pels parcs i jardins de pobles i ciutats amb certa entitat. El seu nom provenia del fet de que, gràcies a la pesada càmera que carregaven i que feia de “habitació fosca”, podien lliurar en pocs minuts la foto que acabaven de fer i amb un preu assequible, el que permetia que les classes més populars també poguessin tenir els seus retrats de família, ja que únicament les famílies més adinerades es podien permetre anar als estudis fotogràfics a retratar-se.

Volem que tothom tingui el seu retrat per guardar un bon record d’aquesta fira, tant anant a l’estudi fotogràfic o buscant al fotògraf minutero que passejarà per la Fira.

Esperem que la gaudiu molt !!

 


Ajuntament de Canet de Mar    

© Ajuntament de Canet de Mar | Avís legal | Crèdits
Costa Barcelona + Catalunya Turisme

Costa Barcelona Maresme (Consorci de Promoció Turística Maresme)
SEGUEIX-NOS A:

   Facebook Canet de Mar Facebook
   Twitter Canet de Mar Twitter
   Instagram Canet de Mar Instagram
OFICINA D'INFORMACIÓ TURÍSTICA

Casa museu Ll. Domènech i Montaner
Xamfrà Rieres Buscarons i Gavarra
08360 Canet de Mar. Barcelona
Tel. +34 93 794 08 98
canet.turisme@canetdemar.cat