CAT  |  ESP  |  ENG  |  FRA
ON COMPRAR > MERCAT SETMANALA Canet el mercat setmanal es celebra cada dimecres de l’any, durant el matí, de 9h a 13.30h i s’ubica a l’eix comercial de la riera, al nucli urbà, al llarg de la Riera del Pinar, des de la Plaça Mercat fins el carrer Ravalet.

Consta d’unes 40 parades, ocupant uns 300 metres lineals i ofereix diversitat de productes, des de roba de la llar, roba d’home i de dona, roba infantil, calçat, parament de la llar, confecció de talles grans, articles de cosmètica i perfumeria, articles per animals de companyia, gorres i cistells, bijuteria, herbes, caramels i espècies, fruita i verdura, productes ecològics d’horta, bacallà, olives i embotit, pollastre a l’ast, entre altres.

El mercat disposa d’un pàrquing per a vehicles gratuït i molt proper, situat al Passeig Misericòrdia.

Dia: tots els dimecres

Horari: de 9h a 13.30h

Núm. Parades: 40

Tipologia parades: multisectorial

Ubicació: Riera del Pinar

 

Una mica d’història

Costa trobar els inicis del que pròpiament coneixem com a mercat setmanal, un mercat ambulant, no sedentari i que a cada població es realitza en dies diferents de la setmana... a Canet, cada dimecres.

Però, tots els mercats s’iniciaren al carrer, fins i tot els que després coneixem com a Plaça Mercat, un mercat fix i cobert i que ven diàriament.

Als anys 20 el mercat local es trobava al llarg del carrer Ample, batejat llavors com Plaça de la Constitució i per tant, conegut com el mercat de la Constitució, però no hi estigué molt de temps. S’hi venia carn i verdures, els cansaladers es col·locaven mirant el Pedracastell i els pagesos, de cara al mar. El mercat va ser traslladat l’any 1922 cap a la Plaça Macià un cop fou urbanitzada. Font: Imatges retrospectives de Canet. Carles Saiz.

 

Trobem la primera referència al mercat setmanal, en el Dietari de Marià Serra sobre el juliol de 1897 diu: l'Ajuntament, en sessió del dia 11 acorda establir un mercat setmanal tots los diumenges de l'any. De fet, per això, ja la plaça en los dies de festa és un verdader mercat, per l'abundància de venedors i les moltes transaccions que s'hi fan; no obstant amb aquest acord el mercat tindrà caràcter oficial.

En el llibre de memòries de Joaquim Pera, Canet de Mar. Vida i costums al poble (1900-1950), esmenta, parlant de la Plaça Mercat, i fent referència als anys trenta:  A la mateixa plaça (V.Gabriel Macià), tots els dimecres, també s’hi ajuntava el mercat setmanal...

Això demostra la tradició del mercat setmanal a Canet de Mar. Caldria investigar més per saber com va passar de celebrar-se els diumenges als dimecres.

L’any 1935 es trasllada als voltants de l’edifici de l’actual Plaça Mercat, ocupant els carrers del Mercat, carrer Pubilles i Riera Buscarons.

Actualment, el mercat setmanal el trobem ubicat Riera del Pinar amunt i es preserva el nombre i el mix comercial, en virtut del seu bon funcionament i funció pública.

 


Ajuntament de Canet de Mar

© Ajuntament de Canet de Mar | Avís legal | Crèdits
Costa Barcelona + Catalunya Turisme

Costa Barcelona Maresme (Consorci de Promoció Turística Maresme)
SEGUEIX-NOS A:

   Facebook Canet de Mar Facebook
   Twitter Canet de Mar Twitter
   Instagram Canet de Mar Instagram
OFICINA D'INFORMACIÓ TURÍSTICA

Casa museu Ll. Domènech i Montaner
Xamfrà Rieres Buscarons i Gavarra
08360 Canet de Mar. Barcelona
Tel. +34 93 794 08 98
canet.turisme@canetdemar.cat